fbpx
Дигитален маркетинг

Content marketing во ерата на TikTok

Бесплатен онлајн настан Content marketing во ерата на TikTok Во време кога сите имаат пристап до огромен број на информации, како можеме да се издвоиме

Data Science

Како функционира ChatGPT?

Brainster & Brainster Next College бесплатен онлајн настан Како функционира ChatGPT? Со појавата на ChatGPT, сведоци сме на огромната експанзија во прифаќањето и употребата на алатки

Графички дизајн

Митот за „намачениот уметник“ и можностите за растење во креативните индустрии

Бесплатен онлајн настан Митот за „намачениот уметник“ и можностите за растење во креативните индустрии Што претставува митот за „намачениот уметник“? Што се менува кога ќе

Human Resources (HR)

Old School vs Модерен HR

Бесплатен онлајн настан Old School vs Модерен HR Со еволуцијата на технологијата и промените во културата на работното место се појавува нов пристап кон човечките

Графички дизајн

Зошто дизајнерите не треба да се плашат од AI?!

Бесплатен онлајн настан Зошто дизајнерите не треба да се плашат од AI?! Дали креативноста на вештачката интелегенција(AI) може да ја замени човековата креативност? Дознај го

Програмирање

GIT – Есенцијална алатка за секој програмер

Бесплатен онлајн настан GIT – Есенцијална алатка за секој програмер Зошто GIT е есенцијална алатка која секој програмер мора да ја знае? Дознај го одговорот

Software Testing (QA)

Автоматско тестирање одблизу

Бесплатен онлајн настан Автоматско тестирање одблизу Дали треба да те „плаши“ автоматското тестирање на софтвер? Дознај зошто одговорот на ова прашање е „НЕ“ преку анализа

Project & Product Management

Kариерниот пат на еден Product Manager

Бесплатен онлајн настан Кариерниот пат на еден Product Manager Kако изгледа кариерниот пат на еден Product Manager? Кои се обврските и предизвиците со кои се

Project & Product Management

Како да започнеш кариера во Project Management

Бесплатен онлајн настан Како да започнеш кариера во Project Management Дали си човек кој сака да соработува со други луѓе, да ги усоврши своите лидерски

Data Science

Детектирање на невистинити информации со AI

Бесплатен онлајн настан Детектирање на невистинити информации со AI Дали може да им се верува на сите новости што ги читаме на социјалните медиуми?  Лажните(невистинити)

Data Science

Дали Data Science е кариерата за тебе?

Дали Data Science е кариерата за тебе? Што во основа претставува Data Science и зошто достигна толкав раст на пазарот?   Дознај зошто оваа професија

Графички дизајн

Зошто графички дизајн?!

Зошто графички дизајн?! Сè што сте сакале да дознаете за графичкиот дизајн, а не сте имале кого да прашате.   Што е графички дизајн? Зошто

Data Science

Introduction to Python for Data Science and AI

Introduction to Python for Data Science and AI Како последица на брзиот развој на технологијата во светот, се појавија голем број на податоци кои се

UX/UI дизајн

Let’s Talk About UX: User-Centered Design

Let’s Talk About UX: User-Centered Design People’s experience is at the heart of every successful design. Users always prefer and stay with apps and websites

Project & Product Management

Boost your value and become an irreplaceable Project or Product manager

Boost your value and become an irreplaceable Project or Product manager Проектните и продукт менаџери се скриените херои на модерните компании. Скоро сите значајни нови

UX/UI дизајн

Nina Geometrieva Q&A session

Oд Скопје до Google Maps Токио Нина Геометриева Q&A сесија за компаниите кои сакаат да ги најдат и задржат најдобрите таленти и талентите кои сакаат

Brainster Virtual Open Day
Brainster Virtual Open Days

BRAINSTER VIRTUAL OPEN DAY

BRAINSTER VIRTUAL OPEN DAY Brainster Virtual Open Day e настан каде што ја претставуваме нашата организација, образовните програми, студентското искуство, студентскиот успех, методологијата на учење која

Software Testing (QA)

Tips and Tricks за идни софтвер тестери

Во последните неколку години, Software Testing прерасна во многу популарна професија. Голем број на луѓе се привлечени од ова и размислуваат кон кариерна промена. Секој

Дигитален маркетинг

Organic Reach. Mission Possible!

Organic Reach е можеби само мисловна именка за оние маркетери кои започнале со Social Media во последните неколку години. Според последните статистики, содржините кои ги

Journey to the Future of Jobs

Светскиот економски форум проценува дека до 2025 година, 85 милиони од сегашните работни места ќе престанат да постојат поради промената во поделбата на трудот помеѓу

UX/UI дизајн

UX Design is everywhere

Ги споменавме значењата на UX и UI, но во суштина UX/UI дизајнот претставува емоционално искуство кое што корисникот го добива преку употребата на нашиот продукт.

Дигитален маркетинг

Facebook за Ecommerce – најдобрите практики!

Facebook е една од поомилените платформи на маркетерите која многу често ја фаворизираат пред било која друга за потребите на клиентите со кои работат. За

Графички дизајн

Design Kitchen

Дизајнот непрекинато еволуира и ја менува својата форма, насока и цел. Глобалната пандемија како точка на пресврт наложи но и иницира и забрза многу процеси

Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?

Kaggle Натпреварувањата се најчесто организирани од компании кои сакаат да ги подобрат своите продукти или услуги, преку кои инжинерите и научниците се среќаваат со вистински

Програмирање

Evolution of the Web

IT секторот нуди најперспективни и најплатени кариери со сигурна иднина, бидејќи способноста да се искодираат веб платформи, апликации и страници е несомнено една од најдобрите

Software Testing (QA)

Основи на мануелно и автоматско тестирање

Поради брзата дигитализација на нашето општество софтвер тестерите станаа неизоставен дел од секој tech team. Гледајќи историски многу софтверски грешки настанати од страна на еминентни

Absurd design speaks louder 

In the last ten years, we have more or less achieved a visual standardization of the web, which made our communication and interactions more predictable

UX/UI дизајн

Кои UX/UI дизајн алатки треба да ги знам?

Со екот на актуелната дигитална трансформација, UX/UI дизајнерите се наметнаа како неизоставни кадри за развој на визуелниот идентитет и искуството на еден дигитален продукт. Како

Програмирање

Академија за програмирање – Demo Day 2020

Академијата за програмирање со своите две насоки (front-end и full stack програмирање) од самите почетоци на Brainster е една од најпосетуваните и најуспешните програми од

Data Science

Академија за Data Science – Demo Day 2020

Академијата за Data Science започна со работа на 01.09.2019. За само една година ни се приклучија 120+ студенти во 5 групи од кои една веќе

Дигитален маркетинг

Како до кариера во Дигитален Маркетинг

Дознај како да стигнеш до успешна и високо платена кариера во дигитален маркетинг од искуствата на Дарјан Раденковиќ – CMO на Brainster.

Дигитален маркетинг

Вовед во Google Analytics

Бесплатно воведно предавање за Google Analytics со Дарјан Раденковиќ, инструктор од Академијата за дигитален маркетинг на Brainster, на кое ќе се запознаеме со најпознатата алатка

Програмирање

Напиши го твојот прв код во JavaScript

JavaScript на сајтот му додава функционалности а со негова помош можеш да создадеш и доста основни веб апликации. Без разлика дали сакаш да станеш frontend, backend или full stack девелопер ова

Software Testing (QA)

Како до Software testing кариера

Ако размислуваш дали можеш да се пронајдеш во IT индустријата и кој е патот до кариера како Software tester, ова онлајн предавање ќе ти ги

Дигитален маркетинг

Маркетинг на социјалните мрежи

Креирањето содржина за социјалните мрежи денес е интегрален дел од секоја маркетинг стратегија. Важноста на креирањето квалитетна и релевантна содржина е уште поголема ако се

Графички дизајн

Моќта на визуелните комуникации и дизајнот со Небојша Гелевски – Бане

Голем број истражувања ја покажуваат важноста и предностите на визуелните комуникации и графичкиот дизајн, сугерирајќи дека луѓето подобро учат и помнат информации кои им се

Data Science

Вовед во Machine Learning: Emotion Detection

Machine Learning е доменот во Data Science што се заснова на алгоритми и статистички модели што компјутерските системи ги користат за извршување на соодветни задачи, без

Разно

Основи на Scrum

Scrum методологијата е едноставен проектен пристап кој овозможува поголема ефективност и продуктивност на тимот, навреме завршени проекти и задоволни клиенти. Овој пристап става посебен акцент

Дигитален маркетинг

Вовед во SEO

Search Engine Optimization или SEO подразбира збир на добро планирани чекори и активности кои мораат да бидат реализирани за да може одреден вебсајт високо да

Графички дизајн

КРЕИРАЊЕ НА БРЕНД ИДЕНТИТЕТ

Сет Годин, авторот на „Purple Cow“ и „This is Marketing“ брендот го дефинира како „Сет на очекувања, сеќавања, приказни и односи кои земени заедно во комбинација прават потрошувачот да

Дигитален маркетинг

Instagram стратегии и алатки

Ерата на дигиталната трансформација донесе промени што го примораа бизнис секторот да се адаптира. Појавата на social media marketing создаде отворено поле каде компаниите се

Разно

Business as unusual

As we move into an unprecedented period in our business lives, we need to adjust to the reality that budgets are shrinking and meeting our

Data Science

Вовед во Python

Python е general-purpose програмски јазик што се одликува со лесна синтаксичка природа и тоа го прави многу лесен за совладување за оние што немаат никакво искуство

UX/UI дизајн

Што е UX, а што UI дизајн?

Ова предавање има за цел да ти одговори на најчестите прашања што се поврзани со областа на UX и UI дизајнот. Ќе добиеш појасна слика

Графички дизајн

ОД СКИЦА ДО ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

Скицирањето е едно од најважните процеси за сите кои сакаат да започнат кариера во дизајн. Без разлика дали скицираме рачно или пак дигитално, секој голем

UX/UI дизајн

Why switching a career in UX/UI is a great idea?

Straight out of university, I thought that being an architect defined me as a person and as a professional. Today, I can tell you that the only constant is change.

UX/UI дизајн

Добар UX дизајн vs Лош UX дизајн

Најдобро се учи преку реални примери. Вебинар кој има за цел да претставува еден вид интерактивно предавање кое низ практични ќе ти покаже што треба,

ux webinar ana
UX/UI дизајн

UX Design in everyday life

Most of the things we create are used by people. So it’s not enough to solve problems, we should design products for people and with

Програмирање

Вовед во Software Development процесите

Овој вебинар е наменет за почетници во областа на програмирањето. Целта на истиот е разјаснување на одредени термини кои се составен дел од работата на

UX/UI дизајн

Research. The other half of UX

The goal of every UX designer is to create solutions that address users’ needs. To help users solve problems and achieve their goals, we should

Програмирање

Frontend VS Backend – A Beginner’s dilemma

Програмерскиот свет нуди најперспективни и најплатени кариери со сигурна иднина. Факт е дека способноста да се напишат компјутерски програми е една од најдобрите и нај

Data Science

Automated Data Science

Размислуваш како да го скратиш времето потребно за решавање на проблеми во Data Science? Одговорот е автоматизација. Но, предуслов за автоматизација е структура, па затоа најпрво

UX/UI дизајн

А/Б тестирање во твојот производ

Ова предавање има за цел да ти одговори на најчестите прашања што се поврзани со областа A/B testing. Ќе добиеш појасна слика за тоа што

Data Science

ВОВЕД ВО DEEP LEARNING

Deep Learning како subset на Machine Learning еволуира во чекор со дигиталната ера што донесе експлозија на податоци во секакви форми и од сите региони

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање