fbpx

Бесплатно онлајн предавање

Што е UX, а што UI дизајн?

Ако имаш интерес за кариера во UX/UI дизајн ова предавање ќе одговори на клучното прашање, што е разликата помеѓу UX и UI дизајн и што подразбира кариера во оваа професија

Play Video

Што претставува ова предавање?

Ова предавање има за цел да ти одговори на најчестите прашања што се поврзани со областа на UX и UI дизајнот. Ќе добиеш појасна слика за тоа што точно се подразбира под квалитетен UX/UI дизајн и кои предиспозиции се потребни за успешна кариера во оваа област.

Покрај тоа, низ искуствата на инструкторот, од прва рака ќе дознаеш како изгледа работниот ден на еден UX/UI дизајнер, кои се најчести предизвици во оваа работа и како да се подготвиш за соодветно да се справиш со истите.

На крај, ќе се запознаеш со алатките и софтверите што се користат во оваа област и ќе дознаеш дали стандардните дизајнерски вештини како владеење на Photoshop, Illustrator или InDesign ќе можеш да ги примениш за потребинте на дизајнирање UX и UI.

Мултидисциплинарен дизајнер со 13+ години работно искуство во областа на графичкиот и дигиталниот дизајн. Дел од својата кариера поминува и во маркетинг агенцијата Публицис како дизајнер и арт директор. Со појавата на првите мобилни апликации и развојот на мобилната индустрија како и дигиталните продукти, својата енергија и фокус ги става на решавање токму на овие визуелни проблеми и технички предизвици кои ги носи оваа индустрија. Позади себе има огромен број на успешни кампањи, брендови, продукти, настани кои оставиле впечаток во општеството како локално така и надвор од нашата држава. Во последните 3 години работи како бренд и UX/UI дизајнер на визуелни решенија на продукти во здравството и медицината во компанијата Сорсикс.

Ѓорѓи Јаневски

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ПРЕДАВАЊЕТО?

Дефинирање на UX дизајн и UI дизајн.

Кој е процесот на работа на UX дизајнер.

Кои софтверски алатки треба да ги знае еден UX дизајнер.

Академија за UX/UI дизајн

Темелна 30 неделна програма која ќе ти овозможи брз и успешен почеток на кариера во една од најбараните и најплатените професии на денешницата – UX/UI Дизајнер.

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање