fbpx

Бесплатно онлајн предавање

UX Design is everywhere

UX (User Experience Design) е дизајн на корисничкото искуство и претставува процес на истражување, развивање и подобрување на сите аспекти на интеракцијата на корисникот. Комплементарно на UX, тука е и UI дизајнот(User Interface Design) кој го претставува дизајнот на корисничкиот интерфејс, односно визуелениот изглед на продуктот кој што го гледа корисникот, каде што дизајнерите одлучуваат како најдобро визуелно да го претстават продуктот.

Додека некои луѓе мислат дека UX/UI  дизајнот е ограничен на веб-страници и мобилни апликации, на ова предавање ќе се стекнеш со нови гледишта како овој тип на дизајн има многу поголем спектар на употреба и како може да се креира подобар UX и UI дизајн на продуктите кои што ги користиме во нашиот секојдневен живот.

 

11 Мај, 18:00
Play Video

Што претставува ова предавање?

Ги споменавме значењата на UX и UI, но во суштина UX/UI дизајнот претставува емоционално искуство кое што корисникот го добива преку употребата на нашиот продукт. Секој ден се среќаваме со предмети како што се апарати за домаќинство, автомобили, фрижидери, телевизори, климатизери, микробранови печки, компјутери кои што на еден или на друг начин се креирани со помош на UX и UI дизајн.

И сами знаеме колку е фрустирачки кога една од нашите апликациите или физички продукт кои секојдневно го користиме не ни е најинтуитивен и лесен за употреба. Ова значи дека сме приметиле UX/UI дизајн кој има простор за подобрување.

На ова предавање ќе се запознаеш со чекорите потребни за да се креира еден UX/UI дизајн чија што употреба не е само во креирање на веб страница или мобилна апликација туку дизајн со многу пошрока употреба во реалниот свет.

 

Димитар е Senior Designer во Nova Solutions со докажана експертиза во сферата на графички дизајн, UX/UI дизајн и фотографија. Секојдневно истражува нови технологии и ги следи најновите трендови и алатки за графички и UX/UI дизајн. Споделување на неговата експертиза е една од неговите пасии, па токму затоа Димитар секогаш несебично го споделува целото свое знаење со студентите на Академијата за UX/UI дизајн.

Димитар Тутковски

ИНСТРУКТОР И МЕНТОР НА АКАДЕМИЈАТА ЗА UX/UI DESIGN ВО BRAINSTER

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ПРЕДАВАЊЕТО?

Запознавање со терминот UX/UI дизајн

Инструкторот Димитар ќе објасни што е UX, а што UI дизајн и во што се состои разликата овие два видови на дизајн. Ќе ти се разјасни како овие два термини се употребуваат и функционираат заедно при планирањето и креирање на еден производ.

Каде се среќава UX дизајн во секојдневниот живот

Ќе имаш можност да дознаеш релевантни примери за тоа каде сè се среќаваме со UX дизајн без да сме свесни за тоа и како истиот ни го прави животот полесен.

Кои се основните чекори за креирање на UX дизајн

Ќе дознаеш какви видови на анализи се потребни и кои чекори треба да се направат за да се задоволат потребите на клиентот а воедно и потребите на корисникот.

Q&A

На крајот од вебинарот ќе имаме отворена Q&A сесија на која ќе можеш во реално време да му поставуваш прашања на инструкторот.

ЗА КОГО Е ОВА ПРЕДАВАЊЕ?

  • За сите оние кои размислуваат за нова кариера како UX/UI дизајнери.

 

  • За сите оние кои сакаат да ги прошират своите видици за каде сè UX дизајнот наоѓа примена во реалниот свет

 

  • За сите оние кои се двоумат дали UX/UI дизајн е релевантна професија во светски рамки

 

  • За сите оние кои имале некаков допир со UX/UI или графички дизајн.

АКАДЕМИЈА ЗА UX/UI ДИЗАЈН

Темелна 30 неделна програма која ќе ти овозможи брз и успешен почеток на кариера во една од најбараните и најплатените професии на денешницата – UX/UI Дизајнер.

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање