fbpx

Бесплатно онлајн предавање

КРЕИРАЊЕ НА БРЕНД ИДЕНТИТЕТ

Како се создава еден бренд? Низ анализа на реални проекти – LAIKA & COLONY,  ќе можеш да ги научиш основите на создавање на еден бренд. Од креирање на лого, преку избор на бои, до типографија и приказната која стои позади брендот.

Play Video

Што претставува ова предавање?

Сет Годин, авторот на „Purple Cow“ и „This is Marketing“ брендот го дефинира како „Сет на очекувања, сеќавања, приказни и односи кои земени заедно во комбинација прават потрошувачот да одбере еден продукт или услуга наместо друг.“ Бренд идентитет вклучува повеќе елементи чија крајна цел е привлекување на нови потрошувачи кон брендот притоа правејќи постоечките да се чувствуваат како дома. Логото, типографијата, пакувањето и боите се основни елементи кои создаваат еден бренд идентитет. Креирање на еден бренд идентитет подразбира поминување на неопходни чекори како: – Дефинирање на целите на брендот и неговото позиционирање – Темелно истражување на пазарот – Креирање на впечатливо лого – Дефинирање на колор палета – Одбирање на типографија

Дијана е дипломиран машински инженер по индустриски дизајн, концептуалист и заљубеник во визуелна и музичка нарација и нивните интерферци, во приказните на формите, во емоциите на тоновите. Во нејзиниот кариерен развој таа има работено во дизајн студио, печатница, фриленс и во најголем дел – работа во маркетинг агенција како сениор дизајнер. Во моментов, Дијана е арт директор на IT платформата Colony, како и како ментор на Академијата за Дизајн во Brainster.

Дијана Димитриевска

ART DIRECTOR @ COLONY

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ПРЕДАВАЊЕТО?

Кои елементи сочинуваат еден бренд идентитет?

Како да се развијат графички елементи во рамки на еден идентитет кои ќе соодвествуваат со визија на брендот

Конзистентност наспроти реперитивност во layout-от?

Q&A

Во текот на предавањето ќе имаме Q&A сесија во која ќе можеш во реално време да и поставуваш прашања на инструкторката.

КРЕИРАЊЕ НА БРЕНД ИДЕНТИТЕТ

Академија за графички дизајн

Биди дел од најтемелната 32 неделна програма што ќе ти донесе успешна и креативна кариера

Вовед во Deep Learning

Сакам да го следам бесплатното предавање