fbpx

Бесплатно онлајн предавање

Organic Reach. Mission Possible!

Organic Reach е можеби само мисловна именка за оние маркетери кои започнале со Social Media во последните неколку години. Дали можеш да дојдеш до резултати на социјални медиуми со оrganic reach? На ова предавање  ќе научиш  каква содржина функционира и ќе го подобри твојот organic reach.

27 Maј 2021, 19:00
Play Video

Што претставува ова предавање?

Organic Reach е можеби само мисловна именка за оние маркетери кои започнале со Social Media во последните неколку години. Според последните статистики, содржините кои ги објавувате на вашите Facebook страници, во просек стигнуваат до едвај 5,20% од фановите (1 од 19 фанови), а трендот низ годините оди само во надолна линија.

Ова предавање претставува краток преглед за тоа како алгоритмот на Facebook “се однесуваше” низ годините  и каква соржина е потребна за да се подобри и да функционира organic reach-от. Organic reach is mission possible!

Ико е дипломиран претприемач, а веќе долги години успешно работи и просперира на полето на маркетинг. Зад себе има големо искуство со работа, како за глобално препознаени, така и за мали, домашни брендови. Моментално е на позиција Head of Marketing на најголемата онлајн платформа за е-трговија во Македонија – Grouper.mk и инструктор на Академијата за дигитален маркетинг во Brainster. Татко на Марко, заедно навиваат за Јувентус.

Иван Димитров - Ико

ИНСТРУКТОР И МЕНТОР НА АКАДЕМИЈАТА ЗА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ ВО BRAINSTER

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ПРЕДАВАЊЕТО?

Facebook алгоритам - како функционира

Кратко ќе разгледаме како алгоритамот „се однесуваше“ низ годините и зошто сега тој е повеќе непријател, отколку пријател на вашиот бизнис.

Типови на содржини

Каква содржина (content and context) функционира и ќе го подобри твојот organic reach.

Engagement & Community

Како да создадеш заедница од корисници кои влегуваат во engagement со твоите содржини и влијаат на подобрување на твојот organic reach.

Case Studies

Неколку убави примери кои можеш да ги следиш во иднина.

За кого е ова предавање?

  • За сите кои сакаат да најдат начин да го подобрат organic reach-от

 

  • За сите кои сакаат да добиваат резултати од Social Media без да инвестираат пари во платени реклами

 

  • За сите кои сакаат да дознаат каква содржина функционира на социјални медиуми

АКАДЕМИЈА ЗА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

Темелна 6 месечна програма каде што се работи на реални проекти за вистински клиенти,  која ќе ти помогне да започнеш кариера во некоја од најдобрите компании или да развиеш одлична маркетинг стратегија за сопствениот бизнис или компанијата во која работиш.

 

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање