fbpx

Бесплатен онлајн настан

Детектирање на невистинити
информации со AI

Дали може да им се верува на сите новости што ги читаме на социјалните медиуми?

 Лажните(невистинити) информации се шират преку социјалните мрежи и медиуми со цел да се изградат или наметнат одредени идеи.

Како со помош на машинско учење може да ги детектираме овие лажни информации пред да се распространат? Резервирај го твоето место и дознај!

 

12 Октомври 2022,
20:00h - 21:30h

Бесплатен онлајн настан

Детектирање на невистинити информации со AI

Дали може да им се верува на сите новости што ги читаме на социјалните медиуми?

Лажните(невистинити) информации се шират преку социјалните мрежи и медиуми со цел да се изградат или наметнат одредени идеи.

Како со помош на машинско учење може да ги детектираме овие лажни информации пред да се распространат? 

Резервирај го твоето место и дознај!

 

12 Октомври 2022,
20:00h - 21:30h

Говорник

DATA SCIENTIST (ДАТА НАУЧНИК) @ IERP.AI

Ивона Кочева

Дипломиран инженер по електротехника и информациски технологии.

Работи како дата научник (data scientist), т.е имплементација на алгоритми, управување и анализа на податоците сè со цел соодветно предвидување за посоодветни бизнис одлуки.

Говорник

Ивона Кочева

DATA SCIENTIST (ДАТА НАУЧНИК) @ IERP.AI

Дипломиран инженер по електротехника и информациски технологии.

Работи како дата научник (data scientist), т.е имплементација на алгоритми, управување и анализа на податоците сè со цел соодветно предвидување за посоодветни бизнис одлуки.

ШТО ЌЕ НАУЧИШ ОД ОВОЈ НАСТАН?

ШТО ЌЕ НАУЧИШ ОД ОВОЈ НАСТАН?

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ОВОЈ НАСТАН?

  • Секој ентузијаст за Data Science како област;
  • Секој кој работи со анализа на податоци: економисти, фармацевти, психолози, програмери;
  • Сите кои сакаат да направат кариерна трансформација.
 

12 Октомври 2022,
20:00h - 21:30h

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ОВОЈ НАСТАН?

  • Секој ентузијаст за Data Science како област;

  • Секој кој работи со анализа на податоци: економисти, фармацевти, психолози, програмери;

  • Сите кои сакаат да направат кариерна трансформација;
 

12 Октомври 2022,
20:00h - 21:30h

Академија за Data Science

Доколку сакаш да почнеш да учиш за професија која е издвоена во топ 6 дејности со најголем пораст, 56% раст во бројот на отворени работни места како и просечна плата од $130k на глобално ниво, дознај повеќе за Академијата за Data Science на копчето подолу.

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање