fbpx

Бесплатен онлајн настан

Митот за „намачениот уметник“ и можностите за растење во креативните индустрии

Што претставува митот за „намачениот уметник“?

Што се менува кога ќе одлучиш твојата креативност да ја претвориш во кариера од која ќе заработуваш? 

Дознај ги одговорите заедно со Клелија Живковиќ  – магистер по social design, со повеќе од 6 години искуство во примена на дизајн методи.

 

 

Резервирај го твоето место 👇

 

23 март 2023,

⏳ 20:00h - 21:30h

Бесплатен онлајн настан

Митот за „намачениот уметник“ и можностите за растење во креативните индустрии

Што претставува митот
за „намачениот уметник“?

Што се менува кога ќе одлучиш твојата креативност да ја претвориш во кариера од која ќе заработуваш?

Дознај ги одговорите заедно со Клелија Живковиќ  – магистер по social design, со повеќе од 6 години искуство во примена на дизајн методи.

 

23 март 2023,
⏳ 20:00h - 21:30h

Говорник

Co-Founder @ Pillow Talks Design Studio
& ИНСТРУКТОР @ BRAINSTER

Клелија Живковиќ

Клелија Живковиќ e магистер по social design, со повеќе од 6 години искуство во примена на дизајн методи. 

Таа е трансдисциплинарна дизајнерка која ја истражува улогата на дизајнот во обликувањето на општествената и еколошката реалност.

 Во 2022 година АИКА Македонија ѝ ја додели наградата  „Ладислав Баришиќ“, за нејзиниот истражувачки проект „Дизајн за оживување“.

 

Говорник

Клелија Живковиќ

Co-Founder @ Pillow Talks Design Studio
& ИНСТРУКТОР @ BRAINSTER

 

Клелија Живковиќ e магистер по social design, со повеќе од 6 години искуство во примена на дизајн методи. 

Таа е трансдисциплинарна дизајнерка која ја истражува улогата на дизајнот во обликувањето на општествената и еколошката реалност.

 Во 2022 година АИКА Македонија ѝ ја додели наградата  „Ладислав Баришиќ“, за нејзиниот истражувачки проект „Дизајн за оживување“.

 

ШТО ЌЕ НАУЧИШ ОД ОВОЈ НАСТАН?

ШТО ЌЕ НАУЧИШ ОД ОВОЈ НАСТАН?

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ОВОЈ НАСТАН?

  • Сите кои веќе работат како графички дизајнери;
  • Почетници графички дизајнери;
  • Млади луѓе кои прават одлуки за својата идна професија;
  • За сите оние кои размислуваат за промена на својата кариера кон графички или UX/UI дизајн;
  • Ентузијасти за графичкиот дизајн и импакт во дизајн светот.
 

23 март 2023,
20:00h - 21:30h

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ОВОЈ
НАСТАН?

  • Сите кои веќе работат како графички дизајнери;
  • Почетници графички дизајнери;
  • Млади луѓе кои прават одлуки за својата идна професија;
  • За сите оние кои размислуваат за промена на својата кариера кон графички или UX/UI дизајн;
  • Ентузијасти за графичкиот дизајн и импакт во дизајн светот.
 

23 март 2023,
⏳20:00h - 21:30h

Академија за Графички дизајн

Темелна 8 месечна програма каде што се работи на реални проекти за вистински клиенти. Ќе ги совладаш најважните дизајн концепти, софтвери и алатки кои ти се потребни за да ја претставиш твојата идеја на светот, како и практични вештини кои ќе можеш веднаш да ги примениш на работното место. 

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање