fbpx

Бесплатно онлајн предавање

Вовед во Python

Запознај се со основите на Python, најпопуларниот програмски јазик со широка примена во повеќе домени од кои предничат Web Development, Data Science, Machine Learning и AI.

Play Video

Што претставува ова предавање?

Python е general-purpose програмски јазик што се одликува со лесна синтаксичка природа и тоа го прави многу лесен за совладување за оние што немаат никакво искуство со програмирање. Но, синтаксата е само една причина зошто е одличен за почетници. Другата е што поседува неверојатна способност да се справува со комплексности при што го остава корисникот да се фокусира на учење на концептите на програмирање, без многу да внимава на детали.

Неговата универзалност и сестраност лежи во можноста да одговори на повеќе потреби за development. Се користи за сè од системски операции и web development, па до административни алатки, анализа на податоци, Machine Learning и AI. Всушност, оваа експлозија во популарност и побарувачка е во тесна поврзаност со подемот на Data Science на глобално ниво.

Огромниот асортиман на библиотеки го направи индустриски стандард за Data Science потреби, а со frameworks како Django и Flask стана и прв избор на многу веб-програмери.

На ова предавање ќе ги разгледаме предностите на Python, неговата сестраност и иновативност што го направија најбаран програмски јазик во моментов. Преку практични примери ќе демонстрираме како се користи во различни области и ќе ја видиме неговата флексибилност и способност да ги задржи своите основни програмерски концепти без разлика на областа каде што се применува.

FREELANCE DEVELOPER СО 10 ГОДИШНО ИСКУСТВО ВО PYTHON, SCALA & JAVA. ИНСТРУКТОР НА АКАДЕМИЈАТА ЗА DATA SCIENCE НА МОДУЛОТ ПО PYTHON.

Лазар Грнаров

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ПРЕДАВАЊЕТО?

Overview on Python

Ќе се запознаеш со синтаксата, концептот на кој таа функционира и ќе го напишеш твојот прв код во Python.

Примена и употреба

Ќе дознаеш како Python се користи во Data Science и во web-development

Nuts & Bolts of Python

Ќе добиеш појасна слика за некои од најпопуларните библиотеки и frameworks како Django и Flask

Q&A

Во текот на предавањето ќе имаме Q&A сесија во која ќе можеш во реално време да му поставуваш прашања на инструкторот

АКАДЕМИЈА ЗА DATA SCIENCE

Стани дел од најтемелната 12 месечна програма
што ќе ти донесе успешна и високо платена кариера

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање