fbpx
Data Science

Како функционира ChatGPT?

Brainster & Brainster Next College бесплатен онлајн настан Како функционира ChatGPT? Со појавата на ChatGPT, сведоци сме на огромната експанзија во прифаќањето и употребата на алатки

Data Science

Детектирање на невистинити информации со AI

Бесплатен онлајн настан Детектирање на невистинити информации со AI Дали може да им се верува на сите новости што ги читаме на социјалните медиуми?  Лажните(невистинити)

Data Science

Дали Data Science е кариерата за тебе?

Дали Data Science е кариерата за тебе? Што во основа претставува Data Science и зошто достигна толкав раст на пазарот?   Дознај зошто оваа професија

Data Science

Introduction to Python for Data Science and AI

Introduction to Python for Data Science and AI Како последица на брзиот развој на технологијата во светот, се појавија голем број на податоци кои се

Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?

Kaggle Натпреварувањата се најчесто организирани од компании кои сакаат да ги подобрат своите продукти или услуги, преку кои инжинерите и научниците се среќаваат со вистински

Data Science

Академија за Data Science – Demo Day 2020

Академијата за Data Science започна со работа на 01.09.2019. За само една година ни се приклучија 120+ студенти во 5 групи од кои една веќе

Data Science

Вовед во Machine Learning: Emotion Detection

Machine Learning е доменот во Data Science што се заснова на алгоритми и статистички модели што компјутерските системи ги користат за извршување на соодветни задачи, без

Data Science

Вовед во Python

Python е general-purpose програмски јазик што се одликува со лесна синтаксичка природа и тоа го прави многу лесен за совладување за оние што немаат никакво искуство

Data Science

Automated Data Science

Размислуваш како да го скратиш времето потребно за решавање на проблеми во Data Science? Одговорот е автоматизација. Но, предуслов за автоматизација е структура, па затоа најпрво

Data Science

ВОВЕД ВО DEEP LEARNING

Deep Learning како subset на Machine Learning еволуира во чекор со дигиталната ера што донесе експлозија на податоци во секакви форми и од сите региони

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање