fbpx

Бесплатно онлајн предавање

Кои UX/UI дизајн алатки треба да ги знам?

UX/UI дизајн е техничка професија каде се користат бројни алатки кои исто така еволуираат со конзистентниот раст на индустријата. На ова предавање ќе се запознаеш со алатките и технологиите кои се дел од арсеналот на еден современ UX дизајнер, ќе научиш за што точно се користат и како можеш да ги совладаш истите.

18 Февруари 2021
Play Video

Што претставува ова предавање?

Со екот на актуелната дигитална трансформација, UX/UI дизајнерите се наметнаа како неизоставни кадри за развој на визуелниот идентитет и искуството на еден дигитален продукт. Како спој на креативност, функционалност и технички know-how, во UX/UI дизајн се користи широк распон на алатки кои наоѓаат примена во различни фази во креирањето на корисничкото искуство и дизајнот.

Покрај стандардните алатки за графички дизајн како “Photoshop” или “Illustrator”, UX/UI дизајнерите користат и друг сет на програми за определување на структурата на еден веб-сајт или апликација (wireframe) и креирање на прототип преку кој ќе го демонстрираат корисничкото искуство. Владеењето на овие алатки е клучно за секој што размислува за кариера во оваа област, па затоа на ова предавање нашиот инструктор Мартин Теновски ќе презентира што точно користи во неговата професионална работа, кои се предностите на овие програми и што треба да направиш за да ги совладаш истите.

Ентузијаст и заљубеник кога е во прашање дигиталниот дизајн, а особено UX/UI дизајнот. Тој е Арт Директор и сопственик на Atlas Solutions Inc. Има работено за компании од листата на Fortune 500, искуство во областа на дигиталниот дизајн има повеќе од 6 години, а воедно е инструктор и ментор на Академијата за UX/UI дизајн во Brainster.

Мартин Теновски

Инструктор и ментор на Академијата за UX/UI дизајн во Brainster.

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ПРЕДАВАЊЕТО?

Еволуција на UX/UI дизајн алатките

Растот и зголемениот интерес во корисничкото искуство имаше драматично влијание врз начинот на кој дизајнерите и пристапуваат на работата. Појавата на респонзивниот дизајн и промените во веб-просторот предизвикаа еволуција во процесот на дизајнирање и алатките што се користат за истиот.

Како да ја одбереш најдобрата алатка?

There’s no such thing as “one size fits all”. Селекција на вистинската алатка може да биде клучна причина зад успешен UX/UI дизајн.

Компарација на топ 5 алатки кои се користат за UX/UI дизајн

Мартин ќе ти презентира од прва рака кои се силните, а кои слабите страни на XD, Figma и InDesign.

Q&A

На крајот од вебинарот ќе имаме отворена Q&A сесија на која ќе можеш да му поставуваш прашања на инструкторот.

АКАДЕМИЈА ЗА UX/UI ДИЗАЈН

Темелна 30 неделна програма која ќе ти овозможи брз и успешен почеток на кариера во една од најбараните и најплатените професии на денешницата – UX/UI Дизајнер.

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање