fbpx

Бесплатно онлајн предавање

Design Kitchen

Дизајн Кујна е местото каде што дизајнот се пресекува со уметноста, науката и технoлогијата. Во рамките на овој вебинар ќе се запознаеме со процесите на создавање и бидување дизајнер низ призмата на процедурата за подготовка на леб. Едноставна во поглед на намирницикомплексна во егзекуција.

8 Април 2021, 18:00
Play Video

Што претставува ова предавање?

Дизајнот непрекинато еволуира и ја менува својата форма, насока и цел. Глобалната пандемија како точка на пресврт наложи но и иницира и забрза многу процеси и промени.

Дигитализацијата значително ја олесни комуникацијата, а домашните простори станаа сè помодуларни, менувајќи се помеѓу креативно студио, библиотека, заеднички простор и кујна. Токму во тие услови, подготовката на леб во домашни услови добива уникатно културно значење за животот во карантин и аналогија за структурите на потрошувачката.

Што консумираме? Што и како произведуваме? Како влијае пандемијата на сето ова?

Автоматизацијата на креативните процеси и безбројните бесплатни ресурси достапни онлајн не го загрозуваат дизајнот и дизајнерот, напротивпридонесуваат кон неговиот понатамошен развој, создавање на нови алатки и поместување на границите на визуелната комуникација.

Иван Дургутовски – доцент професор на факултетот за арт и дизајн на ЕУРМ. Предава фотографија, мултимедиа и дизајн на печатени медиуми. Има одлични проекти зад себе, многубројни изложби и многубројни меѓународни награди, а е и наш инструктор на Академијата за дизајн. Едно од поомилените нешта кое сме го прочитале во последно време е нешто што изјави во едно интервју за уметноста. „Во денешниот свет на уметност, сè има рок на траење. Така да, нема потреба да посакам нешто да снема. Тоа што треба да остане – ќе остане. Секој со своето и секој за себе. Природна селекција.“

Иван Дургутовски

ИНСТРУКТОР И ПРОГРАМСКИ КООРДИНАТОР НА АКАДЕМИЈАТА ЗА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН ВО BRAINSTER

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ПРЕДАВАЊЕТО?

Да го согледаш дизајнот како начин на живот

Запознавање со дизајнот како гледиште, начин на живот и размислување во насока на константно подобрување на искуството на човекот.

Дизајнот е проблем, процес, прогрес.

Време е конечно да преминеме од ЕГО во ЕКО СИСТЕМ, од пасивен гледач во активен корисник, каде сите имаме еднаков удел во креирањето на подобар свет.

Q&A

На крајот од вебинарот ќе имаме отворена Q&A сесија на која ќе можеш да му поставуваш прашања на инструкторот.

За кого е ова предавање?

  • Оние кои сакаат да се запознаат со дизајнот како процес, дисциплина и начин на живот.

 

  • Оние кои сакаат да го разберат дизајнот од друг агол, агол кој е неразбирлив за голем број дизајнери.

 

  • Оние кои уживаат непрекинато да истражуваат.

 

  • Оние кои се спремни да ги прошират своите гледишта за примена на дизајн во светот

АКАДЕМИЈА ЗА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

За 32 недели ќе ги стекнеш вештините кои се веднаш применливи на работно место. Ќе ги совладаш најважните дизајн концепти, софтвери и алатки кои ти се потребни за да ја претставиш твојата идеја на светот, како и практични вештини кои ќе можеш веднаш да ги примениш на работното место.

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање