fbpx

Бесплатно онлајн предавање

Instagram стратегии и алатки

Научи како да го извлечеш максимумот од Instagram. Кои алатки можат ефикасно да ти помогнат во планирањето и креирањето содржини за моментално најпопуларната социјална мрежа.

Play Video

Што претставува ова предавање?

Ерата на дигиталната трансформација донесе промени што го примораа бизнис секторот да се адаптира. Појавата на social media marketing создаде отворено поле каде компаниите се натпреваруваат за своето парче од пазарот и поради тоа за секоја од нив е неопходно да допре до својата публика на што поефикасен начин. Ова не е важно само за да останеш релевантен, туку и за да водиш успешен бизнис.

Instagram е една од најдобрите социјални платформи што може да ти го овозможи ова. Затоа и над 60% од водечките светски брендови го користат Instagram за маркетинг, а со созревањето на генерацијата Z, овој процент ќе продолжи да расте. Веќе не така малиот брат на Facebook располага со една милјарда активни корисници што значи дека ако го отфрлиш овој канал во твојата маркетинг инка – испушташ огромна група на потенцијални клиенти.

На ова предавање ќе ги научиш клучните аспекти за креирање на квалитетна Instagram стратегија што носи резултати. Ќе научиш што треба да направиш за да го приодбиеш алгоритмот да работи за тебе, ќе дознаеш добри практики што треба често да ги користиш, како и лоши што треба да ги одбегнуваш. Исто така ќе ги разгледаме техничките елементи на платформата, важноста за следење на метрики и секако ќе направиме и осврт на актуелните и идни Instagram трендови и како да се адаптираме на нив. На крајот од предавањето, ќе добиеш и меил со неколку корисни алатки + туторијали за нивно користење што ќе ти помогнат да креираш поквалитетна фото и видео содржина!

Let’s up that Instagram game!

Дигитален маркетер во Brainster, Head of Marketing на Академијата за Data Sciencе. Во вечна битка со машината на Facebook за понизок CPR. Опседнат со оптимизации и верува само во податоци. Во слободно време се релаксира со lead generation и креирање видео содржина за да го хакне “time spent on post“.

Иван Ефремов

DIGITAL MARKETER ВО BRAINSTER, HEAD OF MARKETING НА АКАДЕМИЈАТА ЗА DATA SCIENCE

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ПРЕДАВАЊЕТО?

Технички елементи за квалитетна Instagram стратегија?

Што е важно за твоите постови да перфомираат добро?

Како да креираш квалитетна интеракција со твојата публика

Insights, user generated content, hashtags, copywriting, content strategy.

Instagram, the known & unknown

Добри и лоши практики што можат да направат голема разлика во твојата кампања. *The Dark Side of Instagram

Q&A

Во текот на предавањето ќе имаме Q&A сесија во која ќе можеш во реално време да му поставуваш прашања на инструкторот

Академија за Дигитален маркетинг

Дојди до супер кариера во дигитален маркетинг за 23 недели преку работа на реални проекти

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање