fbpx

Основи на UX/UI дизајн и како до успешна кариера

UX и UI Design се термини кои често ги слушаме, но што точно значат, што сѐ се подразбира под терминот UX/UI Design и што всушност работи еден UX/UI дизајнер?

На првиот ден од овој курс преку инспиративната приказна за кариерата на инструкторката Сара Симоновска, ќе дознаеш кои вештини се најценети и најпотребни на пазарот, кои искуства треба да се потенцираат повеќе и на што треба да се фокусираш, за да лансираш успешна кариера.

На вториот ден, со Маја Митровиќ ќе навлезеш подлабоко во елементите на UI design-от, како оди самиот процес на дизајнирање, кои алатки се користат, кој се трендовите кои ги одбележаа изминатите години и кои се трендовите кои ќе доминираат во наредните неколку години.

06 & 07 април 2022,
19:00h - 20:30h

Основи на UX/UI дизајн и како до успешна кариера

UX и UI Design се термини кои често ги слушаме, но што сѐ се подразбира под терминот UX/UI Design и што всушност работи еден UX/UI дизајнер?

На првиот ден од овој курс преку инспиративната приказна за кариерата на инструкторката Сара Симоновска, ќе дознаеш кои вештини се најценети и најпотребни на пазарот и на што треба да се фокусираш, за да лансираш успешна UX/UI дизајн кариера.

Додека, на вториот ден со Маја Митровиќ ќе навлезеш подлабоко во техничиот дел на еден дизајн процес од идеја до реализација.

06 & 07 април 2022,
19:00h - 20:30h

ШТО ПРЕтСТАВУВА ОВОЈ НАСТАН?

Овој бесплатен курс за UX/UI дизајн се одржува со цел да пренесе релевантен insight за тоа кои знаења и вештини се најценети и најпотребни за лансирање на успешна кариера како UX дизајнер, а воедно да пренесе и технички знаења за процесот при дизајнирање на еден UX/UI дизајн од идеја до реализација.

ИНСТРУКТОРИ

Сара Симоновска

UX Researcher and Facilitator @ActiveViam и Инструктор @Brainster

Сара Симоновска – UX researcher со повеќе од 5 години работно искуство, а воедно и инструктор на нашата Академија за UX/UI дизајн. Моментално живее во Toulouse – France и работи како UX researcher & Facilitator во компанијата ActiveViam.

Маја Митровиќ

UX/UI дизјанер @ Codeart и Инструктор @Brainster

Маја Митровиќ – дипломиран машински инженер по индустриски дизајн, а воедно и инструктор на Академијата за UX/UI дизајн. Има работно искуство повеќе од 5 години на различни проекти и моментално работи во компанијата Codeart како UX/UI дизајнер.

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ОВОЈ КУРС?

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ОВОЈ НАСТАН?

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ОВОЈ НАСТАН?

  • За сите кои сакаат да лансираат успешна кариера како UX/UI дизајнери или да направат кариерна трансформација;
  • За сите кои сакаат да ги прошират своите видици за UX research и UI дизајн;
  • За сите кои сакаат да ги научат разликите помеѓу графички дизајн и UX/UI дизајн;
  • За сите архитекти кои размислуваат за промена на кариера како UX/UI дизајнери;
  • За сите креативци.

06 & 07 април 2022,
19:00h - 20:30h

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ОВОЈ НАСТАН?

  • За сите кои сакаат да лансираат успешна кариера како UX/UI дизајнери или да направат кариерна трансформација;
  • За сите кои сакаат да ги прошират своите видици за UX research и UI дизајн;
  • За сите кои сакаат да ги научат разликите помеѓу графички дизајн и UX/UI дизајн;
  • За сите архитекти кои размислуваат за промена на кариера како UX/UI дизајнери;
  • За сите креативци.

06 & 07 април 2022,
19:00h - 20:30h

Академија за UX/UI дизајн

Темелна 34 неделна програма која ќе ти овозможи брз и успешен почеток на кариера во една од најбараните и најплатените професии на денешницата – UX/UI Дизајнер.

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Основи на Google Ads - најдобрите практики и совети за лансирање на успешни реклами "

Пријави се на бесплатното онлајн предавање