fbpx

Introduction to Artificial Intelligence and Machine Learning: Present & Future

Машинското учење е поле во компјутерската наука, каде што постоечките податоци се користат за предвидување или претпоставка на идните податоци. Тоа е тесно поврзано со анализата на податоците, статистиката и вештачката интелигенција. 

Во изминатите неколку години, машинско учење стана многу често користена терминологија, а причината за тоа може да е големото количество на податоци кои секојдневно  се генерираат од апликациите, зголемувањето на компјутерската моќ и секако развојот на нови, подобри алгоритми. 

Во овој дводневен курс, ќе зборуваме за основните поими и техники од полето на машинското учење. Како започнува и кои се денешните достигнувања во областа. 

06 & 07 Декември 2021
19:00h - 21:00h

Introduction to Artificial Intelligence and Machine Learning: Present & Future

Машинското учење е поле во компјутерската наука, каде што постоечките податоци се користат за предвидување или претпоставка на идните податоци. Тоа е тесно поврзано со анализата на податоците, статистиката и вештачката интелигенција. 

 Во овој дводневен курс, ќе зборуваме за основните поими и техники од полето на машинското учење. Како започнува и кои се денешните достигнувања во областа. 

06 & 07 Декември 2021
19:00h - 21:00h

ШТО ПРЕтСТАВУВА ОВОЈ КУРС?

Сè повеќе компании почнуваат да ја сфаќаат важноста на податоците, вештачката интелигенција и машинското учење. Без оглед на индустријата или големината, организациите кои сакаат да остварат и да ја уживаат конкурентската предност во ерата на податоците, треба ефикасно да ги развиваат и имплементираат способностите на data science, или ризикуваат да останат чекор назад.

Технологијата на машинското учење содржи многу аспекти од современото општество како: од пребарување на интернет до филтрирање на содржини на социјалните мрежи, препораки за интернет купување и тоа е сѐ повеќе присутно во потрошувачките производи. 

Машинското учење дава надеж, како може да се искористат податоците кои ги имаме и како од нив може да се извлечат големи придобивки за во иднина.

Инструктор

Data scientist (дата научник) @ iERP.ai

Ивона Ристова

Дип­ло­ми­ран инженер по електротехника и информациски технологии. Работи како дата научник (data scientist), каде главна работна задача ѝ е креирање на модели за предвидување на продажба и услуги. Како дел од работното искуство се и четири години поминати како дата аналитичар за предвидување на потрошувачка на електрична енергија. Љубител на статистиката, како и пишаниот збор. Инструктор

Ивона Ристова

Data scientist (дата научник) @ iERP.ai

Дип­ло­ми­ран инженер по електротехника и информациски технологии. Работи како дата научник (data scientist), каде главна работна задача ѝ е креирање на модели за предвидување на продажба и услуги. Како дел од работното искуство се и четири години поминати како дата аналитичар за предвидување на потрошувачка на електрична енергија. Љубител на статистиката, како и пишаниот збор. 

 

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ОВОЈ КУРС?

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ОВОЈ КУРС?

ЗА КОГО Е ОВОЈ КУРС?

⚪ Инженери                                   

             ⚪ Математичари, статистичари         

⚪ Економисти, правници         

          ⚪ Ентузијасти за Data Science         

06 & 07 Декември 2021,
19:00h - 21:00h

ЗА КОГО Е ОВОЈ КУРС?

  • Зошто податоците се важни?
  • Одлуки предводени од податоци и како да стигнете до подобро решение.
  • Користење на алгоритми од машинско учење, за да се добие значење на податоците.
  • Историјата на Вештачката Интелигенција
  • Како може машинското учење да помогне во секојдневното работење, автоматизација и подобри перформанси 
  • Q&A

06 & 07 Декември 2021
19:00h - 21:00h

Академија за Data Science

Доколку сакаш да почнеш да учиш за професија која е издвоена во топ 6 дејности со најголем пораст, 56% раст во бројот на отворени работни места како и просечна плата од $130k на глобално ниво, дознај повеќе за Академијата за Data Science на копчето подолу.

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање