fbpx

Live Q&A сесија

Зошто HR e вистинската професија за мене?

Кариера во светот на HR звучи интересно, но дали ова е вистинската професија за тебе? 

Оваа сесија е посветена на оние кои сакаат да станат HR професионалци. Ќе имаш шанса да слушнеш

две приказни од две различни перспективи, кои ќе те насочат кон одговорите кои ти се потребни. 

15 март 2022,
19:00h - 20:00h

Live Q&A сесија

Зошто HR e вистинската професија за мене?

Кариера во светот на HR звучи интересно, но дали ова е вистинската професија за тебе?

 Оваа сесија е посветена на оние кои сакаат да станат HR професионалци. Ќе имаш шанса да слушнеш две приказни од две различни перспективи, кои ќе те насочат кон одговорите кои ти се потребни. 

15 март 2022,
19:00h - 20:00h

ШТО ПРЕтСТАВУВА ОВОЈ НАСТАН?

Менаџментот на човечки ресурси е сѐ поатрактивна професија, а во исто време и професија за која има огромни потреби на пазарот. Митот за оваа професија дека е административна позиција е сосема погрешна и тука сме да го промениме тоа. Затоа решивме да ја направиме оваа Live Q&A сесија за да одговориме на сите прашања поврзани со HR светот, кои ќе ти помогнат да процениш дали HR професијата е нешто во коешто сакаш да ја градиш твојата кариера. 

 

Како е да се биде менаџер на човечки ресурси и кој е патот кој води до лансирање на кариера во таа област, ќе ти одговорат нашите инструктори на Full-stack HR Академијата: Моника Костовска и Викторија Дамчевска. 

Инструктори

Викторија Дамчевска - Head of People Operations @GrabIT

Моника Костовска - Recruitment Manager | Business Development Manager, Executive Recruiter

Викторија Дамчевска & Моника Костовска

Викторија Дамчевска – HR со 5+ години искуство во македонски и интернационални компании. Својата HR кариера ја почнува во Фронтвајс Груп како Talent Acquisition Specialist. Потоа, кариерата ја продолжува во Symphony Solutions, како in-house recruiter, регрутирајќи кандидати за најразлични технички и функционални позиции. Моментално работи како Head of People Operations во ГрабИТ, ИТ

Моника Костовска – Менаџер за регрутација на топ менаџмент кадри – TFC Executives & Professionals во Холандија. Ко-сопственик на start-up во областа на организациски развој и развој на вработени, KMT Solutions и ко-основач на фондацијата Youthpreneur Stichting во Хаг, Холандија, која работи на проекти за поддршка на млади во кариерен транзит.

Инструктори

Викторија Дамчевска & Моника Костовска

ВИКТОРИЈА ДАМЧЕВСКА - HEAD OF PEOPLE OPERATIONS

Моника Костовска - Recruitment Manager, Business Development Manager, Executive Recruiter

Викторија Дамчевска – HR со повеќе од 5 години искуство во македонски и интернационални компании. Својата HR кариера ја почнува во Фронтвајс Груп како Talent Acquisition Specialist. Потоа, кариерата ја продолжува во Symphony Solutions, како in-house recruiter, регрутирајќи кандидати за најразлични технички и функционални позиции. Моментално работи како Head of People Operations во ГрабИТ, ИТ

Моника Костовска – Менаџер за регрутација на топ менаџмент кадри – TFC Executives & Professionals во Холандија. Ко-сопственик на start-up во областа на организациски развој и развој на вработени, KMT Solutions и ко-основач на фондацијата Youthpreneur Stichting во Хаг, Холандија, која работи на проекти за поддршка на млади во кариерен транзит.

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ОВAA LIVE Q&A СЕСИЈА??

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ОВAA LIVE Q&A СЕСИЈА??

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ОВОЈ НАСТАН?

  • Млади HR професионалци;
  • Студенти кои сакаат својата кариера да ја градат во областа на HR;
  • Професионалци од различни области кои сакаат тесно да се специјализираат во рамките на HR;
  • Ентузијасти за промена, развој и импакт на бизнис сферата.

15 март 2022,
19:00h - 20:00h

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ОВОЈ НАСТАН?

  • Млади HR професионалци;
  • Студенти кои сакаат својата кариера да ја градат во областа на HR;
  • Професионалци од различни области кои сакаат тесно да се специјализираат во рамките на HR;
  • Ентузијасти за промена, развој и импакт на бизнис сферата.
  •  

15 март 2022,
19:00h - 20:00h

Академија за Full-Stack HR

HR e една од најбројните и највлијателните нетехнички позиции во IT секторот и во просек е подобро платена од другите нетехнички позиции. Затоа, доколку се пронајде во една од точките погоре, сега е вистинското време да почнеш да учиш HR.

Дознај повеќе на копчето подолу

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање