fbpx

Brainster & Brainster Next College
бесплатен онлајн настан

Како функционира ChatGPT?

Со појавата на ChatGPT, сведоци сме на огромната експанзија во прифаќањето и употребата на алатки базирани на AI (вештачка интелегенција) во секојдневниот живот и работа.

Овој настан е посветен на тоа како функционира ChatGPT и како најефикасно да го користите.

 

Резервирај го твоето место 👇

20 април 2023,

⏳ 20:00h - 21:30h

Brainster & Brainster Next College
бесплатен онлајн настан

Како функционира ChatGPT?

Со појавата на ChatGPT, сведоци сме на огромната експанзија во употребата на алатки базирани на AI (вештачка интелегенција) во секојдневниот живот и работа.

Овој настан е посветен на тоа како функционира ChatGPT и како најефикасно да го користите.

 

20 април 2023,
⏳ 20:00h - 21:30h

Говорник

YOUNG RESEARCHER @ Jožef Štefan Institute
ИНСТРУКТОР @ BRAINSTER

Бошко Колоски

 

Бошко Колоски е научник истражувач во полето на Machine Learning со 4 годишно искуство. Тековно работи како млад истражувач на институтот „Jozef Stefan Institute“. Неговите интереси се наоѓаат во пресекот на учење презентации на текстуални и комплексни податочни структури со помош на вештачката интелигенција.

Исто така тој е и инструктор на Академијата за Data Science во Бреинстер. 

 
 

Говорник

Бошко Колоски

YOUNG RESEARCHER @ Jožef Štefan Institute
ИНСТРУКТОР @ BRAINSTER

 
Бошко Колоски е научник истражувач во полето на Machine Learning со 4 годишно искуство. Тековно работи како млад истражувач на институтот „Jozef Stefan Institute“. Неговите интереси се наоѓаат во пресекот на учење презентации на текстуални и комплексни податочни структури со помош на вештачката интелигенција.

Исто така тој е и инструктор на Академијата за Data Science во Бреинстер. 

 
 

ШТО ЌЕ НАУЧИШ ОД ОВОЈ НАСТАН?

ШТО ЌЕ НАУЧИШ ОД ОВОЈ НАСТАН?

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ОВОЈ НАСТАН?

 • Сите кои сакаат да научат како подобро да го користат ChatGPT;
 • Сите кои сакаат да ја зголемат продуктивноста на нивната работа со помoш на AI(вештачката интелегенција);
 • Сите кои се интересираат за софтверско инженерство како област или идна кариера; 
 • Секој ентузијаст за Data Science како област;
 • Секој кој работи со анализа на податоци: економисти, фармацевти, психолози, програмери;
 • Матуранти и идни студенти во областа на софтверско инженерство;
 • Секој ентузијаст за AI;
 

20 април 2023,
20:00h - 21:30h

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ОВОЈ
НАСТАН?

 • Сите кои сакаат да научат како подобро да го користат ChatGPT;
 • Сите кои сакаат да ја зголемат продуктивноста на нивната работа со помoш на AI(вештачката интелегенција);
 • Сите кои се интересираат за софтверско инженерство како област или идна кариера; 
 • Секој ентузијаст за Data Science како област;
 • Секој кој работи со анализа на податоци: економисти, фармацевти, психолози, програмери;
 • Матуранти и идни студенти во областа на софтверско инженерство;
 • Секој ентузијаст за AI;

20 април 2023,
⏳20:00h - 21:30h

Академија за
Data Science

Доколку сакаш да почнеш да учиш за професија која е издвоена во топ 6 дејности со најголем пораст, 56% раст во бројот на отворени работни места како и просечна плата од $130k на глобално ниво, дознај повеќе за Академијата за Data Science на копчето подолу.

Brainster Next College

Прв акредитиран практичен IT-факултет во државата

Тригодишни додипломски студии (180 EKTC) базирани на применета програма преку работа на апликативни решенија, реални проекти и деловна пракса кај нашите партнерски компании за време на студиите

 

Академија за
Data Science

Доколку сакаш да почнеш да учиш за професија која е издвоена во топ 6 дејности со најголем пораст, 56% раст во бројот на отворени работни места како и просечна плата од $130k на глобално ниво, дознај повеќе за Академијата за Data Science на копчето подолу.

 

Brainster Next College

Прв акредитиран практичен IT-факултет во државата

Тригодишни додипломски студии (180 EKTC) базирани на применета програма преку работа на апликативни решенија, реални проекти и деловна пракса кај нашите партнерски компании за време на студиите

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање