fbpx

Зошто графички дизајн?!

Сè што сте сакале да дознаете за графичкиот дизајн, а не сте имале кого да прашате.

 

Што е графички дизајн? Зошто дизајнираме? Како се создава графички дизајн? Кој дизајнира?

Како изгледа анатомијата на графички дизајн?

 Анализа низ реални примери.

03 Maj 2022
20:00h - 21:30h

Зошто графички дизајн?!

Сè што сте сакале да дознаете за графичкиот дизајн, а не сте имале кого да прашате.

Што е графички дизајн? Зошто дизајнираме? Како се создава графички дизајн? Кој дизајнира?

Како изгледа анатомијата на графички дизајн? 

Анализа низ реални примери.

03 Maj 2022
20:00h - 21:30h

ШТО ПРЕтСТАВУВА ОВОЈ настан?

Ова е мал вовед во графичкиот дизајн за луѓе кои ги интересира што всушност е графички дизајн или пак луѓе кои сакаат да станат графички дизајнери. 

Целта е да се доближи дизајнот, графичкиот дизајн до пошироката публика низ теорија, примери и визуелизации, со едноставен и лесно разбирлив јазик.

Инструктор

OWNER @ КОМА ДИЗАЈН, Инструктор @ brainster

Небојша Гелевски - Бане

Со повеќе од милион дизајнирани и отпечатени страни, креирани брендови на бројни компании, Небојша Гелевски – Бане е првиот човек на Кома лаб, една од водечките агенции за графички дизајн и печатење во Македонија, основана во 1993 година.

Во 1990-тите, Гелевски е еден од основачите и дизајнер на студентското списание “Елфаско” на ЕТФ.

 

Инструктор

Небојша Гелевски - Бане

OWNER @ КОМА ДИЗАЈН, Инструктор @ brainster

Со повеќе од милион дизајнирани и отпечатени страни, креирани брендови на бројни компании, Небојша Гелевски – Бане е првиот човек на Кома лаб, една од водечките агенции за графички дизајн и печатење во Македонија, основана во 1993 година.

Во 1990-тите, Гелевски е еден од основачите и дизајнер на студентското списание “Елфаско” на ЕТФ.

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ОВОЈ НАСТАН?

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ОВОЈ НАСТАН?

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТ ОВОЈ НАСТАН?

  • Сите што конечно сакаат да дознаат што реално работат графичките дизајнери;
  • Почетници во графички дизајн;
  • Млади луѓе што прават одлуки за својата идна професија;
  • За сите оние кои размислуваат за промена на својата кариера;
  • Ентузијасти за графичкиот дизајн и импакт во дизајн светот.

03 Мај 2022
20:00h - 21:30h

ЗА КОГО Е ОВОЈ НАСТАН?

  • Сите што конечно сакаат да дознаат што реално работат графичките дизајнери;
  • Млади луѓе што прават одлуки за својата идна професија;
  • Почетници во графички дизајн;
  • За сите оние кои размислуваат за промена на својата кариера;
  • Ентузијасти за графичкиот дизајн и импакт во дизајн светот.

03 Мај 2022
20:00h - 21:30h

Академија за Графички дизајн

Темелна 8 месечна програма каде што се работи на реални проекти за вистински клиенти. Ќе ги совладаш најважните дизајн концепти, софтвери и алатки кои ти се потребни за да ја претставиш твојата идеја на светот, како и практични вештини кои ќе можеш веднаш да ги примениш на работното место. 

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање