fbpx

Бесплатно онлајн предавање

Tips and Tricks за идни софтвер тестери

Кои карактерни особини ги имаш? Дали сметаш дека сите soft skills кои ги поседуваш, се предиспозиција за успешна кариера како софтвер тестер? Дали веќе си решен дека сакаш да започнеш кариера во  Software Testing, па ти требаат некои совети околу тоа? Одговорите на овие прашања ќе ги добиеш на ова предавање. 

 

10-ти Август 2021, 19:00
Play Video

Што претставува ова предавање?

Во последните неколку години, Software Testing прерасна во многу популарна професија. Голем број на луѓе се привлечени од ова и размислуваат кон кариерна промена. Секој индивидуално поседува различни квалитети, кои играат голема улога во самата професија Software Testing.

За време на ова предавање ќе научиш кои предиспозиции треба да ги имаш за да бидеш иден софтвер тестер, ќе се запознаеш со целиот концепт на тестирање и ќе добиеш совети за успешна кариера.  

Катерина е дипломиран електроинженер, со повеќегодишно искуство како Quality Assurance инженер и една од главните виновници за успехот на студентите на Академијата за Software Testing. Секогаш знае да ги препознае квалитетите на студентите и да го извлече најдоброто од нив во секоја ситуација. Позитивна и иновативна личност, која на најинтересни начини на студентите им ги презентира сите предизвици и им го споделува своето искуство од професијата. Во слободно време сака да патува и да истражува нови области од QA кои се во тренд.

Катерина Крстовска

QA инженер и ментор на Академијата за Software Testing во Brainster.

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ПРЕДАВАЊЕТО?

Што всушност значи да бидеш софтвер тестер?

Ќе имаш можност да се запознаеш со целиот процес на работа на еден софтвер тестер. Соодветно, ќе се запознаеш со животниот циклус на софтверот и ќе дознаеш како и на кој начин софтвер тестерот има улога во него.

Кои квалитети треба да ги поседуваш за да бидеш успешен во оваа кариера?

Постојат некои клучни ‘must have’ карактеристики по кои се препознаваат и истакнуваат софтвер тестерите, она најпознатото ‘eye for detail’ и многу други ќе бидат претставени на ова предавање.

Дали треба да имаш некое предзнаење од областа или да поседуваш соодветни технички вештини?

Ќе дознаеш дали треба да имаш некои технички вештини или познавање од одредена област за да работиш во истата. Исто така, ќе се запознаеш со testing вештини кои ќе ти бидат од клучно значење во кариерата.

Совети поврзани за кариерата + Q&A

Ќе добиеш совети за како континуирано да се подобруваш себеси, да истражуваш, да работиш во тим и да даваш значаен придонес во истиот.

За кого е ова предавање?

  • За сите оние кои сакаат да започнат кариера во Software Testing
  • За сите оние кои сакаат да направат кариерна промена
  • За сите оние кои сакаат да проверат дали поседуваат одредени квалитети за професијата
  • За студенти кои размислуваат да го насочат своето образование во областа на Software Testing

АКАДЕМИЈА ЗА SOFTWARE TESTING

Темелна 6 месечна програма каде што се работи на реални проекти за вистински клиенти, која ќе ти овозможи ефикасно да ја направиш посакуваната кариерна трансформација и да започнеш одлично платена кариера во IT индустријата како Software Tester.

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање