fbpx

Data Science

Automated Data Science

Запознај се со Automated Data Science, односно автоматизација на самиот Data Science процес, со помош на Machine Learning Pipelines и Microservices архитектура

UX/UI Design

А/Б тестирање во твојот производ

Секој од нас има свое мислење што треба а што не треба да има во нашите производи. Но дали навистина знаеме што сакаат нашите корисници?

Програмирање

Frontend VS Backend - A Beginner's dilemma

На оваа едночасовна работилница, Ивица, ќе ја реши дилемата на сите оние кои размислуваат да започнат да учат програмирање но се неодлучни која насока да одберат.

UX/UI Design

Research. The other half of UX

Introduction to why research matters and how to apply it to your UX design process. Participants will get the introduction to qualitative and quantitative research with examples of methods and when to use them. 

UX/UI Design

How I stopped worrying and learned to love user research

Amedea will be talking about different tactics on how to achieve that: why we perform UX research, when should we test prototypes, and how to get stakeholder buy-in to perform research in the first place.

UX/UI Design

The importance of UX in the early stages of building a product

As the need to create products that satisfy user’s needs grows, so does the speed to which these products are developed and released to people.

Програмирање

Вовед во Software Development процесите

Овој вебинар е наменет за почетници во областа на програмирањето. Целта на истиот е разјаснување на одредени термини кои се составен дел од работата на програмерите.

UX/UI Design

Ux Design in everyday life

User Experience Design is about a user-centered mindset above all and we can enhance our learning process by practicing it in our daily activities and interactions.

UX/UI Design

Добар UX дизајн vs Лош UX дизајн

Интерактивно предавање кое низ практични ќе ти покаже што треба, а што не треба да се практикува од UX дизајн перспектива на дигиталните продукти.

UX/UI Design

Why switching a career in UX/UI is a great idea?

Lana will show you how UX design is the future-proof career change you need to make!

Design

Од скица до графички дизајн

На ова предавање Руки ќе те запознае со процесот на скицирање и како твојата идеја да ја пренесеш на лист хартија па се до графичко решение.

Маркетинг

Како до максимални резултати од Facebook кампањите

Научи како да го извлечеш максимумот од твоите маркетинг активности на најголемата социјална мрежа Facebook.

UX/UI Дизајн

Ако имаш интерес за кариера во UX/UI дизајн ова предавање ќе одговори на клучното прашање, што е разликата помеѓу UX и UI дизајн и што подразбира кариера во оваа професија.

Data Science

Запознај се со основите на Python, најпопуларниот програмски јазик со широка примена во повеќе домени од кои предничат Web Development, Data Science, Machine Learning и AI

Бизнис

A 30 minute webinar with 15 minutes for Q&A where we will cover: what is it ,can it bring revenue, how does it further the innovation agenda, how it’s currently set up

Маркетинг

An honest chat with Max Gurvits and Nina Nikolic about moving into an unprecedented period in our business lives.​

Маркетинг

Научи како да го извлечеш максимумот од Instagram. Кои алатки можат ефикасно да ти помогнат во планирањето и креирањето содржини за моментално најпопуларната социјална мрежа.

Маркетинг

This acclaimed talk about how we did it has been delivered in 5 different countries. It follows the useful, informative, and often funny, tale and processes that the business followed.

Маркетинг

Really understanding the problem of your potential customers is the foundation for a successful launch of your product or service. Customer validation helps you to do exactly this.

Дизајн

Ова предавање ќе ги пробие митовите околку менаџерството, ќе ти ги покаже најдобрите светски пракси за лидерство, и ќе те спремни како да бидеш навистина добар менаџер што ќе биде вреднуван и ценет на работното место.

Deep Dive - Marketing

Ова предавање ќе ги пробие митовите околку менаџерството, ќе ти ги покаже најдобрите светски пракси за лидерство, и ќе те спремни како да бидеш навистина добар менаџер што ќе биде вреднуван и ценет на работното место.

Deep Dive - Marketing

Being a good designer or a copywriter is not enough. What else then? In this webinar, we’ll explore a couple of soft skills to unlock success in the creative industry.

Маркетинг

Научи како интернет пребарувачи одредуваат која страница ќе се појави на врвот на листата резултати од пребарувањето. 

Scrum

На ова предавање ќе се запознаеш со основите на Scrum. Што подразбира овој пристап во водење на тимови? И што значи Agile Software Development.
Запознај се со основите на Machine Learning, еден од најпопуларните домени во Data Science, преку детектирање на човечки емоции и афектни состојби.

Дизајн

Дознај како да пренесуваш моќни пораки преку визуелни медиуми и откриј ги можностите на графичкиот дизајн.

Маркетинг

Откриј ги новите маркетинг трендови и дознај како да ја направиш твојата маркетинг стратегија future proof и да одиш во чекор со индустрија која континуирано и динамично се менува.

Software Testing

Ако размислуваш дали можеш да се пронајдеш во IT индустријата и кој е патот до кариера како Software tester, ова онлајн предавање ќе ти ги одговори најголемиот дел од прашањата.

Програмирање

Најдобар начин да се запознаеш со програмирање и да го надминеш иницијалниот страв од истото е да седнеш и да почнеш да пишуваш код. Ова предавање има токму таа цел, да те запознае со JavaScript преку практична, едночасовна работилница.

Маркетинг

Вовед во Google Analytics

Бесплатно воведно предавање за Google Analytics со Дарјан Раденковиќ, инструктор од Академијата за дигитален маркетинг на Brainster, на кое ќе се запознаеме со најпознатата алатка за анализа на ефектите од маректинг активностите.

Data Science

Вовед во Computer Vision & Multitask Learning

Computer Vision е еден од најнапредните примени на Machine Learning што моментално ја користат технолошки лидери како Tesla, Intello Labs, Nybris и други. Ѓорѓи Стрезоски ќе ја демонстрира моќта на Computer Vision и Multitask Learning преку имплементација во неговиот проект Omniart.

Програмирање

Основи на WordPress

Запознај со можностите на платформата што сочинува 1/3 од денешниот Интернет. На ова предавање ќе научиш да ги користиш клучните алатки и ќе дознаеш какви кариерни опции ти нуди владеење на WordPress.

Маркетинг

Како до кариера во Дигитален Маркетинг

Дознај како да стигнеш до успешна и високо платена кариера во дигитален маркетинг од искуствата на Дарјан Раденковиќ – CMO на Brainster.

Data Science

Вовед во Deep Learning

Запознај се со најпопуларниот домен во Data Science – Deep Learning. Научи повеќе за теоријата на невронски мрежи, како и улогата и примената на овој тип на учење во моменталните технолошки трендови.

Data Science

Како до кариера во Data Science?

Дознај каков скилсет и подготовка ти е потребна за да отпочнеш кариера во најбараната професија во моментов, Data Science. Мартина Ристеска од своите искуства, ќе ти објасни на што треба да се фокусираш и што те очекува ако се одлучиш за оваа кариерна определба.

ONLINE КУРСЕВИ И ПРЕДАВАЊА

Добивај бесплатни предавања во инбокс

Пронајди не тука

Brainster

All Rights Reserved © 2020

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање