fbpx

Бесплатно онлајн предавање

Основи на Scrum

со Олгица Стрезоска

На ова предавање ќе се запознаеш со основите на Scrum. Што подразбира овој пристап во водење на тимови? И што значи Agile Software Development.

Што претставува ова предавање?

Scrum методологијата е едноставен проектен пристап кој овозможува поголема ефективност и продуктивност на тимот, навреме завршени проекти и задоволни клиенти. Овој пристап става посебен акцент на тимска работа и одговорност кон достигнување на добро дефинираната финална цел.

Најголем дел од ИТ компаниите се одлучуваат за Scrum методологијата бидејќи на тимовите им овозможува да додаваат нови функционалности во одредени временски интервали што овозможува побрзо лансирање на продуктот и негово понатамошно континуирано подобрување.

olgica

Сертифициран Scrum Master и Product Owner со повеќегодишно работно искуство во Телко и ИТ индустријата.

Моментално вработена во британската компанија Allocate Software како Product Owner каде е одговорна за успехот на неколку од нивните софтверски продукти. Дополнително работи како предавач на редовните курсеви за Scrum методологија во Brainster.

Олгица Стрезоска

Product Owner @ Allocate Software

ШТО ЌЕ НАУЧИШ НА ОВА ПРЕДАВАЊЕ?

Што значи Agile Software Development?

Кои се принципите на Agile Development дефинирани во Agile Manifesto? Која е разликата помеѓу Agile и Scrum?

Основите на Scrum пристапот

Што е и зошто е битен Scrum Guide и кои се конкретните бенефити од воведување на Scrum методологија?

Улоги во Scrum тимот

Секој член од Scrum тимот има своја улога. Кои се улогите и кои се нивните конкретни одговорности?

Q&A

Во текот на предавањето ќе имаме Q&A сесија во која ќе можеш во реално време да и поставуваш прашања на инструкторката.

Курс за Scrum Methodology

Совладај ги концептите на агилниот развој и преку практични примери и вежби подготви се за понатамошна работа како Scrum Master или Product Owner.

БЕСПЛАТНИ ОНЛАЈН ПРЕДАВАЊА

Добивај бесплатни предавања во инбокс

Пронајди не тука

Brainster

All Rights Reserved © 2020

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање