fbpx

Бесплатно online предавање

Од скица до графички дизајн

со Руки Чуки

29.05. во 20:00 часот

Што претставува ова предавање?

Скицирањето е едно од најважните процеси за сите кои сакаат да започнат кариера во дизајн. Без разлика дали скицираме рачно или пак дигитално, секој голем дизајн започнал со овој процес.

На ова предавање ќе се запознаеш со процесот на скицирање и како твојата идеја да ја пренесеш на лист хартија па се до графичко решение.

Ќе се запознаеш со процесот на работа и како се креира една илустрација. Ќе се мотивираш да ја покажеш твојата креативност на светот. 

„Мислам дека колку повеќе експериментираш и истражуваш доаѓаш до нешто каде што се осеќаш комотно. Кога ќе ти стане досадно одиш понатаму. Секој уметник си има свои фази, не мора ни да се видливи, така да се тоа влијае на градење на некаков стил кој што е убаво да се освежува од време на време.“ – Руки

52935391_10157534054839893_213252367561261056_n-removebg-preview

Руки е илустраторка и дизајнерка со осумгодишно искуство, која живее и работи во Лондон. Нејзин предзвик е развивањето концепти и има работено и како тим лидерка и како соло уметница. 

Таа е страствена и нејзините дела се одликуваат со силен и уникатен стил. Има дипломирано на Ликовната академија во Скопје – насока графика, важи за една од најкреативните графички дизајнери кај нас.

Зад себе има неколку групни изложби, како и проекти со својот колега Иван Петрушевски-Флим, од кои се издвојуваат постановката „Продажба на старо“, како и изложбата на графики. Меѓу другото, таа беше авторка и на плакатот на 30-то издание на Фестивалот на филмска камера „Браќа Манаки“

Руки Чуки

ШТО ЌЕ НАУЧИШ НА ОВА ПРЕДАВАЊЕ?

Како лесно да започнеш да скицираш и да направиш илустрација

Како твојата креативност да ја пренесеш на лист хартија па се до графичко решение

Ќе се мотивираш да ја покажеш твојата креативност на светот

Q&A

Во текот на предавањето ќе имаме Q&A сесија во која ќе можеш во реално време да и поставуваш прашања на Руки.

Previous
Next

Академија за графички дизајн

Дојди до супер кариера во графички дизајн за 32 недели

БЕСПЛАТНИ ОНЛАЈН ПРЕДАВАЊА

Добивај бесплатни предавања во инбокс

Пронајди не тука

Brainster

All Rights Reserved © 2020

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатното онлајн предавање