fbpx

Бесплатно online предавање

Креирање на бренд идентитет

со Дијана Димитриевска

Како се создава еден бренд? Низ анализа на реални проекти – LAIKA & COLONY,  ќе можеш да ги научиш основите на создавање на еден бренд. Од креирање на лого, преку избор на бои, до типографија и приказната која стои позади брендот.

Што претставува ова предавање?

Сет Годин, авторот на „Purple Cow“ и „This is Marketing“ брендот го дефинира како „Сет на очекувања, сеќавања, приказни и односи кои земени заедно во комбинација прават потрошувачот да одбере еден продукт или услуга наместо друг.“ Бренд идентитет вклучува повеќе елементи чија крајна цел е привлекување на нови потрошувачи кон брендот притоа правејќи постоечките да се чувствуваат како дома. Логото, типографијата, пакувањето и боите се основни елементи кои создаваат еден бренд идентитет. Креирање на еден бренд идентитет подразбира поминување на неопходни чекори како: – Дефинирање на целите на брендот и неговото позиционирање – Темелно истражување на пазарот – Креирање на впечатливо лого – Дефинирање на колор палета – Одбирање на типографија
di
Дијана е дипломиран машински инженер по индустриски дизајн, концептуалист и заљубеник во визуелна и музичка нарација и нивните интерферци, во приказните на формите, во емоциите на тоновите. Во нејзиниот кариерен развој таа има работено во дизајн студио, печатница, фриленс и во најголем дел – работа во маркетинг агенција како сениор дизајнер. Во моментов, Дијана е арт директор на IT платформата Colony, како и како ментор на Академијата за Дизајн во Brainster.

Дијана Димитриевска

Art director @ colony

ШТО ЌЕ НАУЧИШ НА ОВА ПРЕДАВАЊЕ?

Brand-corporate-design-development-identity

Кои елементи сочинуваат еден бренд идентитет?

Како да се развијат графички елементи во рамки на еден идентитет кои ќе соодвествуваат со визија на брендот

Конзистентност наспроти реперитивност во layout-от?

Q&A

Во текот на предавањето ќе имаме Q&A сесија во која ќе можеш во реално време да и поставуваш прашања на инструкторката.

Академија за графички дизајн

Дојди до супер кариера во графички дизајн за 30 недели

БЕСПЛАТНИ ОНЛАЈН ПРЕДАВАЊА

Добивај бесплатни предавања во инбокс

Пронајди не тука

Brainster

All Rights Reserved © 2020

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање