fbpx

Бесплатно онлајн предавање

Facebook за Ecommerce – најдобрите практики!

Ова предавање е наменето за сите оние кои се „сомневаат“ во моќта и можностите за рекламирање на Facebook и Instagram како социјални мрежи. Исто така, предавањето е наменето и за сите оние кои имале некаков допир со ваков тип на рекламирање, но исто така и за оние кои немале до сега воопшто никаква можност и шанса да работат во оваа област.

13 Април 2021, 18:00
Play Video

Што претставува ова предавање?

Facebook е една од поомилените платформи на маркетерите која многу често ја фаворизираат пред било која друга за потребите на клиентите со кои работат. За областа e-commerce не постои подобра платформа на која може да се продаваат производи од секаков тип – било каде во светот. Низ годините Facebook многу ги унапреди своите можности за рекламирање и нуди огромна палета на опции кои може да се искористат при продажба.

Ова предавање претставува краток преглед за активното присуство на социјалните мрежи во текот на денот на огромен дел од луѓето – кое ние како дигитални маркетери треба да го искористиме во наша полза и да се бориме за нивното внимание се со цел да продадеме некаков производ или услуга.

Наша цел како маркетери е првично да го привлечеме вниманието на луѓето и да ги ставиме во некаков продажен процес, кој ние го имаме испланирано однапред и точно знаеме како треба да се одвива истиот, чекор по чекор.

Марко е дипломиран економист, кој долги години се занимава со дигитален маркетинг и графички дизајн. Скромен, тимски играч и со огромна желба за напредок и секојдневно подобрување во се она што го работи. Тој голем дел од слободното време го користи за слушање на подкасти и гледање на видеа од кои учи и се надоградува.

Mарко Ивановски

ИНСТРУКТОР И МЕНТОР НА АКАДЕМИЈАТА ЗА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ ВО BRAINSTER

ШТО MOЖЕШ ДА ОЧЕКУВАШ ОД ПРЕДАВАЊЕТО?

Како треба да изгледа еден E-commerce бизнис на социјалните мрежи

На ова предавање ќе се научите колку е важно секој бизнис кој „продава“ на Facebook да има и супер-квалитетна корисничка поддршка, која е многу важен дел при рекламирањето и присуството на Facebook.

Краток осврт на Facebook опциите за рекламирање

Дали знаеш дека опциите за рекламирање се многу повеќе од Boost Post? Што продава во Македонија, што носи engagement, што носи traffic на веб? На ова предавање ќе одговориме на најпоставуваните прашања за опциите на Facebook рекламирањето.

Зошто треба паметно да се користат буџетите кои ни се на располагање?

На ова предавање ќе објасниме како треба да скалира секој бизнис и зошто е толку важно присуството и рекламирањето на овие социјални мрежи, особено во денешното време во кое живееме.

Q&A

На крајот од вебинарот ќе имаме отворена Q&A сесија на која ќе можеш да му поставуваш прашања на инструкторот.

За кого е ова предавање?

  • За сите оние кои се „сомневаат“ во моќта и можностите за рекламирање на Facebook и Instagram како социјални мрежи

 

  • За сите оние кои имале некаков допир со ваков тип на рекламирање

 

  • За оние кои немале до сега воопшто никаква можност и шанса да работат во оваа област.

АКАДЕМИЈА ЗА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

 

Темелна 6 месечна програма каде што се работи на реални проекти за вистински клиенти,  која ќе ти помогне да започнеш кариера во некоја од најдобрите компании или да развиеш одлична маркетинг стратегија за сопствениот бизнис или компанијата во која работиш.

 

Пријави се на бесплатното онлајн предавање


Создавање бренд приказна - од концепт
до реалност

Пријави се на бесплатната Live Q&A сесија: "Дознај сè што те интересира за UX/UI дизајн!"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање ds

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Кои UX/UI алатки треба да ги знам?"

Register for the free online lecture "Absurd design speaks louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Основи на мануелно и автоматско тестирање"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Absurd Design Speaks Louder"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Evolution of the Web"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Како до успешен Data Science резултат на Kaggle?"

Пријави се на "Tips and Tricks за идни софтвер тестери"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Design Kitchen"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "Facebook for ecommerce – Best practices"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "UX Design is everywhere"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање "
"Journey to the Future Of Jobs"

Register for the free online lecture "Designing for People:
What do UX designers need to know about web accessibility?"

Пријави се на Live Q&A Session: Дознај сè што те интересира за дигитален маркетинг!

Register for the free online lecture "Things I Wish I'd Known At The Beginning Of My Career: UX/UI Design"

Пријави се на бесплатното онлајн предавање